Behandlingar

Tandblekning

Önskar du vitare tänder? Vi på Estetikakademin kan erbjuda dig tandblekning. Alla livsmedel som vi inte vill spilla på en vit t-shirt som kaffe, te, rödvin etc. gör tänderna missfärgade. Om du röker eller snusar bidrar detta också till missfärgade tänder. Hos oss kan du få en professionell tandblekning på ett säkert sätt. Innan vi kan göra en tandblekning måste vi göra en ordinarie undersökning.

Det ger oss möjlighet att bedöma dina tänder och mun före tandblekningen så du inte har något av följande:

  • Du har inga hål i tänderna.
  • Dina eventuella fyllningar är av god kvalitet.
  • Ditt tandkött är friskt.
  • Du har inga beläggningar eller tandsten.

För att bleka tänderna måste du vara minst 18 år och varken vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

Om du klarar kriterierna för tandblekning får du tid för ett avtryck av dina tänder. Du får en återbesökstid då vi provar dina skenor i mjukplast som är utformad efter dina tänder samt noggrant instruerar dig hur du skall använda blekningsgelén och hur du ska sköta dina skenor. En hemmablekning tar mellan 10-14 dagar, vi har stor erfarenhet av tekniken med mycket goda resultat.

Efter tandblekningen
Tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid. För bästa resultat är det viktigt att du är noga med din munhygien. Undvik tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga dina tänder den närmaste tiden efter behandlingen.

BOKA TID