Behandlingar

Skalfasader

Du kan tänka dig en skalfasad som en kontaktlins, men för dina tänder! Skalfasader är extremt tunna (0,5 mm, som tjockleken på ett visitkort). Dessa skal av porslin sätts fast på framsidan av dina tänder med genomskinligt cement. Porslin är det material vi väljer eftersom det mest naturligt kopierar tandens emalj. De används när du vill ändra tändernas form, färg, storlek och symmetri.

På estetikakademin använder vi två typer av porslin; Fältspatporslin och Emax. Vi erbjuder olika tekniker som även variationer av ingen preparation (nästan inget avverkande av din egna tandsubstans) eller preparation (då tandens under fasaden behöver formas om. Vilket material eller teknik som passar just dig får beslutas på individbasis. Materialen är biokompatibel vilket innebär att de inte reagerar negativt med kroppen. De material vi använder är erkända som de mest överlägsna för estetisk tandvård. Melvin har förvandlat tusentals leenden och placerat tusental skal fasader. Vi använder vetenskap, erfarenhet, skicklighet och konst för att se till att alla fall är en perfekt 10:a!
Estetikakademin har skapat systematiska metoder så att varje fall går smidigt – varje gång.

Vi börjar med slutet i åtanke - ett underbart leende!

Steg 1

Det första steget i skalfasad behandlingen är att du får komma in för undersökning samt diskussion av dina olika alternativ. Här får du möjlighet att fråga oss om allt du undrar över, och för oss att visa dig vad som är möjligt! Vi tar digitala bilder av dina tänder och ansikte och vi pratar om dina mål, oavsett om det är stänga mellanrum, rätta till korta/sneda tänder, vitare tänder etc.

Dina bilder visas i en privat miljö på en högupplöst skärm. Vi har stor erfarenhet av att lyssna på patienters önskemål och kan därför ”fånga in” dina behov. Tillsammans går vi igenom fotografierna och diskuterar hur vi bäst kan uppnå era önskemål.
Vi använder dina bilder i virtuella planeringsprogram som visar dig slutresultatet med olika leenden, tandformer och vithetsgrad osv, för att se vad som appellerar till dig och vi kommer att ge dig vägledning för vilket leende som bäst matchar formen och konturerna i ditt ansikte.

Vi är dedikerade till att förstå dina behov. Vi erbjuder en anpassad behandlingsplan för alla behov, oavsett om det är enstaka porslinsfasader till en fullständig bett rehabilitering. Du får en personlig behandlingsplan för att bäst uppnå dina mål och därefter går vi igenom detaljerna. När den här mötet är klart har vi skapat den formel som ger dig leendet du vill ha.

Steg 2
När vi har etablerat den estetiska planen för ditt leende tar vi digitala avtryck av dina tänder. Dessa skickas med detaljerade instruktioner till en tandtekniker. Vi jobbar med de bästa tandteknikerna i Sverige. Vi kommunicerar med dem varje steg på vägen för att ge dig de resultat du vill ha.

Tandtekniker monterar dina modeller på en tuggsimulator och placerar vax på tänderna för att efterlikna hur dina skalfasader kommer att se ut. Denna (uppvaxning) modellering av de nya tänderna säkerställer att ändringarna vi ska göra, kommer att fungera ordentligt i munnen.

Vi på estetikakademin vill att du utöver ett fantastiska leende också får ett resultaten som funktionellt är långvarigt!

Uppvaxningen har två syften:

1. Det låter dig och oss förhandsgranska slutresultatet innan vi börjar arbeta i munnen. Detta sker genom att vi överför uppvaxningen med hjälp av en silikonform och plast till dina egna tänder så du kan se och känna och bedöma resultatet innan vi gör något. Vill du ändra eller avbryta behandlingen i det här skedet har ingen åverkan gjort på dina tänder.

2. Ger en mall från vilken vi kommer att designa dina tillfälliga skalfasader.
Dina tänder kommer att se vackra ut även när de är provisoriska, och de tillåter dig att testa ditt nya leende.

Steg 3
Vid detta besök överför uppvaxningen med hjälp av en silikonform och plast till dina egna tänder så du kan se och känna och bedöma resultatet innan vi går vidare. Du får med dig provisoriska skalfasader hem i 1-2 veckor så du kan känna efter om estetik och funktion fungerar för dig. Samt att du visar upp dom för närstående så även dom kan vara ett bollplank innan du bestämmer dig. Denna provkörning ger oss möjlighet att göra ändringar, funktionella eller estetiska. Vi kan göra justeringar om de är för långa, för korta, för runda osv.

Steg 4
Efter att vaxningen är testad och du har godkänt den är vi redo att fortsätta med den faktiska behandlingen. Vi behöver ibland borra och ändra konturerna av tänderna eller borra bort
0,5-1 mm av dina tänderna för att skapa plats för porslinet. Vi försöker alltid vara så konservativa som möjligt. Kontureringen/borrning varierar beroende på vår uppvaxning och hur mycket plats det finns för porslinet. Vi gör ofta kombinationsfall, där vissa tänder behöver borras i och andra lämnas orörda. Till exempel, om vi har ett fall med tio tänder kan det finnas vissa tänder som vi gör traditionell med att borra lite för att skapa plats för porslinet och andra vi kanske kan hantera med en ingen-borr-process. Att vara konservativ med
konturering/borrning kräver skicklighet av tandläkaren. När vi har konturerat/borrat färdigt tar vi ett digitalt avtryck och skickar detta till tandteknikern.

Vi jobbar med dom bästa teknikerna i Sverige och väljer dom som passar dit fall bäst.

Vi framställer provisoriska skalfasader i plast som cementeras temporärt och som du har till nästa besök så du kan le o leva normalt när du lämnar praktiken.

Steg 5
Den stora dagen! Dagen då vi provar in och låter dig godkänna dina nya skalfasader. Om du är nöjd placeras och cementeras dina porslinsfasader. Om du inte är helt nöjd skickas dina skalfasade tillbaka till tandteknikern för de justeringar som behöver göras så du blir riktigt nöjd. Under tiden använder vi dina temporära plastfasader.

Steg 6
Vi kontrollerar dina ersättningar efter 1–2 veckor så att estetiken fungerar och att dina ersättningar fungerar vid funktion. Om allt ser bra och du är nöjd så dokumenterar vi arbetet med hjälp av fotografering.
Våra garantier är 3-års garanti på skalfasader.

BOKA TID