Behandlingar

Implantat

Implantat används för att ersätta en eller flera tänder. Behandling med Implantat har funnits länge och är en välbeprövad behandlingsmetod. Behöver du fastsittande tänder är vi experter på detta. Tandimplantat är en skruv av titan som skruvas fast i benet under lokalbedövning, implantaten är gjorda av en titanlegering som är biokompatibel med kroppens egen vävnad vilket gör att det har visats sig ha utmärkt långtidsresultat. Det gör inte ont att få ett implantat och efterbesvär är väldigt ovanligt. När implantatet har läkt in efter mellan 6-8 veckor sätts en krona eller en bro fast på implantatet och din tandlucka är ersätts med fasta tänder. Vårt team har stor erfarenhet av implantattandvård, det betyder också att annan behandling som broar på egna tänder kan föreslås som ett bättre alternativ om din hälsa eller sjukdomar som påverkar läkningen talar emot just implantatbehandlingen.

Hur går det till?
Vi börjar alltid med en undersökning för att få reda på dina förutsättningar. För att behandlingen ska bli lyckad är det viktigt att du inte har några infektioner i munnen. Därför behöver vi adressera ev infektioner först och invänta läkningen av dessa innan behandlingen med implantat kan påbörjas. Undersökningen är även till för att vi ska lyssna av dina behov samt dina önskemål. Vi tar fotografier, röntgenbilder och avtryck på dina tänder. När undersökningen är klar få du info om vad som är möjligt samt hur ingreppet går till. Du får även kostnadsförslag på vad det kommer att kosta. De fall som bedöms svåra kommer vi dessutom ta 3D röntgen och använda oss av en kirurgiska-guide som kan liknas vid titthålskirurgi.
Om du godkänner behandlingen få du en operationstid.

 

Operationsdagen
Ingreppet utförs under lokalbedövning och tar mellan 30-60 min beroende på hur många implantat som ska installeras. För dig som vill kan vi erbjuda lugnande inför ingreppet. Efter ingreppet får du med dig skriftlig information hur du ska utföra munhygienen de närmast dagarna.

Vi kontrollerar läkningen efter ca 14 dagar samt tar bort ev stygn.

Regelbundna kontroller
Dina nya implantat måste skötas och kontrolleras regelbundet, precis som dina vanliga tänder. Skötsel ska ske enligt tandläkares och tandhygienists instruktioner. Vi kommer ge lägga upp en individualiserad uppföljningsprogram av dina nya implantat för att hålla dom i bästa skick.

BOKA TID